Kennisnetwerk OBN (Ontwikkeling en Beheer Natuurkwaliteit)
Het Kennisnetwerk Ontwikkeling en Beheer Natuurkwaliteit (OBN) houdt zich bezig met natuurherstel, Natura 2000, inrichting en soortenbeleid. Daarnaast wordt daar waar mogelijk een koppeling gemaakt met andere maatschappelijke belangen zoals hoogwater, waterconservering, veiligheid en zeespiegelstijging en klimaatverandering.
Essentieel voor OBN onderzoek is dat de onderzoeken resulteren in concrete herstelmaatregelen zodat terreinbeheerders de natuur kunnen herstellen en/of de natuur verder kan worden ontwikkeld. Bovendien wordt gestreefd naar samenwerking met andere organisaties en programma's zoals het Deltaprogramma, Stichting Toegepast onderzoek waterbeheer (Stowa), Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) en Kennis voor klimaat.
Het OBN-netwerk bestaat uit zeven deskundigenteams en een expertisegroep waarin zowel onderzoekers als terreinbeheerders zitten:
- Beekdallandschap, secretaris: Tim Termaat
- Droog Zandlandschap, secretaris: Wouter van Heusden
- Duin- en Kustlandschap, secretaris; Jiery van Roon
- Heuvellandschap, secretaris: Friso van der Zee
- Laagveen- en Zeekleilandschap, secretrais; Robbert de Ridder
- Nat Zandlandschap, secretaris: Corine Geujen
- Rivierenlandschap, secretaris: Anne Reichgelt
- Expertisegroep Fauna, secretaris: Hein van Kleef
U kunt contact opnemen met de secretarissen als u over het desbetreffende landschap een adviesaanvraag wilt indienen.
Het Bosschap coördineert het Kennisnetwerk OBN en draagt zorg voor het aanbesteden van OBN onderzoeken. Dit gebeurt in principe via TenderNed- de website voor openbare aanbestedingen in Nederland.
» Naar Bijhouden Vakkennis overzicht